De Noordkop

Nationale Tuinweek

De Groei & Bloei Nationale Tuinweek is van 10 t/m 18 juni 2023. Een week lang staat de tuin en tuinieren extra in de belangstelling via workshops, excursies, kinderactiviteiten en lezingen door heel het land! 

 

Groei & Bloei Tienpuntenplan: klimaatvriendelijk tuinieren

Tijdens deze Groei & Bloei Nationale Tuinweek staat het Groei & Bloei Tienpuntenplan centraal waarbij het draait om de klimaatvriendelijke tuin. Als je alle tuinen in Nederland naast elkaar zou leggen, dan heb je een flinke lap groen. Daarmee kan een bijdrage geleverd worden aan het tegengaan van klimaatverandering. Hoe mooi en bijzonder is dat? Tuiniers kunnen een rol spelen in het helpen van de natuur! 

 

Als fervente tuinliefhebbers gaan Groei & Bloeiers al heel respectvol om met de natuur en houden zij zoveel mogelijk rekening met wat goed is voor mens, plant en dier. Om dit nog meer te stimuleren, zetten we tijdens de Nationale Tuinweek in op het tienpuntenplan waarbij het onder andere draait om minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, zorgvuldig omgaan met water en goed voor de bodem zorgen. In dit tienpuntenplan zitten tal van haakjes voor leuke lezingen, workshops, excursies, open dagen etc. Er is qua thema's voor ieder wat wils! 

Neem anders ook een kijkje op de landelijke website van Groe& Bloei https://groei.nl/tuin/tuinplanten/vaste-planten/opentuinenweekend